Τριβελάκι με σάλτσα "μπριάμ" Τριβελάκι με σάλτσα "μπριάμ"

Τριβελάκι με σάλτσα "μπριάμ"

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (6 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 500 γρ. τριβελάκι
  • 400 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. σκόρδο, λεπτές φέτες
  • ψητά λαχανικά, χοντροκομμένα
  • 350 γρ. σάλτσα τομάτας
  • 50 γρ. παρμεζάνα, λεπτοτριμμένη
  • 10 γρ. βασιλικός, φύλλα, χοντροκομμένα
  • 200 γρ. φέτα, μεγάλα κομμάτια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για τα ψητά λαχανικά

  • 700 γρ. μελιτζάνα, σε χοντρές ροδέλες
  • 300 γρ. κολοκύθι, κομμένο στη μέση κατά μήκος
  • 250 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Βράζουμε το τριβελάκι σε καλά αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε κρατώντας 100 γρ. από το νερό που βράσανε.
Προθερμαίνουμε μία ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο, να καλύψει σχεδόν τον πάτο της κατσαρόλας, προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τα ψητά λαχανικά, τη σάλτσα τομάτας, το νερό από τα ζυμαρικά που κρατήσαμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φέτα και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και μοιράζουμε από πάνω τη φέτα.

Για τα ψητά λαχανικά

Στρώνουμε τα λαχανικά ομοιόμορφα σε ένα ταψάκι, ραντίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο και αλατίζουμε και στις δύο πλευρές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να μαλακώσουν, για 10 λεπτά περίπου.

Για το πιάτο

  • 500 γρ. τριβελάκι
  • 400 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. σκόρδο, λεπτές φέτες
  • ψητά λαχανικά, χοντροκομμένα
  • 350 γρ. σάλτσα τομάτας
  • 50 γρ. παρμεζάνα, λεπτοτριμμένη
  • 10 γρ. βασιλικός, φύλλα, χοντροκομμένα
  • 200 γρ. φέτα, μεγάλα κομμάτια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για τα ψητά λαχανικά

  • 700 γρ. μελιτζάνα, σε χοντρές ροδέλες
  • 300 γρ. κολοκύθι, κομμένο στη μέση κατά μήκος
  • 250 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Βράζουμε το τριβελάκι σε καλά αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε κρατώντας 100 γρ. από το νερό που βράσανε.
Προθερμαίνουμε μία ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο, να καλύψει σχεδόν τον πάτο της κατσαρόλας, προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τα ψητά λαχανικά, τη σάλτσα τομάτας, το νερό από τα ζυμαρικά που κρατήσαμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φέτα και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και μοιράζουμε από πάνω τη φέτα.

Για τα ψητά λαχανικά

Στρώνουμε τα λαχανικά ομοιόμορφα σε ένα ταψάκι, ραντίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο και αλατίζουμε και στις δύο πλευρές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να μαλακώσουν, για 10 λεπτά περίπου.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner