Μανιάτικη Τσουχτή Μανιάτικη Τσουχτή

Μανιάτικη Τσουχτή

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.8 (13 votes)

INGREDIENTS

  • 500 γρ. bucatini
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. μυζήθρα ξερή, λεπτοτριμμένη
  • 30 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 8 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά, βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από της οδηγίες του κατασκευαστή και σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα 200γρ. από τη μυζήθρα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα. Όταν αρχίσει η μυζήθρα να παίρνει καστανόξανθο χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει καστανό χρώμα η μυζήθρα και να μυρίσει το σκόρδο. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρώς. Προσθέτουμε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Παράλληλα προθερμαίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία,  ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλατίζουμε, σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα. Τηγανίζουμε ρίχνοντας με ένα κουτάλι από το καυτό λάδι στην πάνω πλευρά τους, μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως το ασπράδι και ο κρόκος να παραμείνει ζουμερός.

Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα, πασπαλίζουμε από πάνω την υπόλοιπη μυζήθρα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προσθέτουμε τα τηγανητά αυγά και τα αλατίζουμε.

  • 500 γρ. bucatini
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. μυζήθρα ξερή, λεπτοτριμμένη
  • 30 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 8 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά, βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από της οδηγίες του κατασκευαστή και σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα 200γρ. από τη μυζήθρα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα. Όταν αρχίσει η μυζήθρα να παίρνει καστανόξανθο χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει καστανό χρώμα η μυζήθρα και να μυρίσει το σκόρδο. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρώς. Προσθέτουμε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Παράλληλα προθερμαίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία,  ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλατίζουμε, σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα. Τηγανίζουμε ρίχνοντας με ένα κουτάλι από το καυτό λάδι στην πάνω πλευρά τους, μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως το ασπράδι και ο κρόκος να παραμείνει ζουμερός.

Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα, πασπαλίζουμε από πάνω την υπόλοιπη μυζήθρα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προσθέτουμε τα τηγανητά αυγά και τα αλατίζουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner