Κοτόπουλο στο τηγάνι με κάπαρη και καβουρδισμένο βούτυρο Κοτόπουλο στο τηγάνι με κάπαρη και καβουρδισμένο βούτυρο

Κοτόπουλο στο τηγάνι με κάπαρη και καβουρδισμένο βούτυρο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 20 minutes
FiveStar: 
Average: 3.3 (6 votes)

INGREDIENTS

 

  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 γρ. μαραθόσπορος τριμμένος
  • 10 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 3 γρ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 4 γρ. αλάτι
  • 600 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 30 γρ. σκόρδο, σκελίδες, σπασμένες
  • 50 γρ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. κρασί λευκό
  • 300 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 10 γρ. μαϊντανός, φύλλα, χοντροκομμένα
  • 4 γρ. λεμόνι, ξύσμα
  • 30 γρ. λεμόνι, χυμός
  • αλάτι

 

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την πάπρικα, το θυμάρι, τον μαραθόσπορο και το αλάτι.

Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου στη μέση του πάχους τους. Τα βάζουμε ανάμεσα από δύο κομμάτια μεμβράνης και τα χτυπάμε με ένα μπάτη μέχρι το πάχος τους να είναι ομοιόμορφο και περίπου 1,5εκ.

Αλατίζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου τα περνάμε από το μείγμα του αλευριού που φτιάξαμε και τινάσουμε να φύγει το περίσσιο  αλεύρι.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μισό βούτυρο και βάζουμε  το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε τις σκελίδες του σκόρδου και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα εξωτερικά, να ψηθεί εσωτερικά του αλλά να παραμείνει ζουμερό, για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, προσθέτουμε την κάπαρη, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα κατά το ήμισυ.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, επαναφέρουμε το κοτόπουλο και δένουμε τη σάλτσα με το υπόλοιπο βούτυρο. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμόνι, τον χυμό λεμονιού, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με έξτρα αλάτι ή λεμόνι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε πιάτα και μοιράζουμε τη σάλτσα στα πιάτα.

 

  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 γρ. μαραθόσπορος τριμμένος
  • 10 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 3 γρ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 4 γρ. αλάτι
  • 600 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 30 γρ. σκόρδο, σκελίδες, σπασμένες
  • 50 γρ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. κρασί λευκό
  • 300 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 10 γρ. μαϊντανός, φύλλα, χοντροκομμένα
  • 4 γρ. λεμόνι, ξύσμα
  • 30 γρ. λεμόνι, χυμός
  • αλάτι

 

VIDEO DIRECTIONS

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την πάπρικα, το θυμάρι, τον μαραθόσπορο και το αλάτι.

Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου στη μέση του πάχους τους. Τα βάζουμε ανάμεσα από δύο κομμάτια μεμβράνης και τα χτυπάμε με ένα μπάτη μέχρι το πάχος τους να είναι ομοιόμορφο και περίπου 1,5εκ.

Αλατίζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου τα περνάμε από το μείγμα του αλευριού που φτιάξαμε και τινάσουμε να φύγει το περίσσιο  αλεύρι.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μισό βούτυρο και βάζουμε  το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε τις σκελίδες του σκόρδου και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα εξωτερικά, να ψηθεί εσωτερικά του αλλά να παραμείνει ζουμερό, για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, προσθέτουμε την κάπαρη, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα κατά το ήμισυ.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, επαναφέρουμε το κοτόπουλο και δένουμε τη σάλτσα με το υπόλοιπο βούτυρο. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμόνι, τον χυμό λεμονιού, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με έξτρα αλάτι ή λεμόνι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε πιάτα και μοιράζουμε τη σάλτσα στα πιάτα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner