Δείτε στις επόμενες φωτογραφίες ένα-ένα τα βήματα της διαδικασίας που ακολουθούμε για να ξεπικρίσουν οι μελιτζάνες.
-
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι σταυρωτά.
-
Τις αλατίζουμε καλά.
-
Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα τρυπητό ταψί, με την κομμένη τους πλευρά προς τα κάτω.
Αν δεν έχουμε τρυπητό ταψί, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σουρωτήρι.
-
Πάνω από τις μελιτζάνες τοποθετούμε ένα άλλο ταψί με αρκετό βάρος.
Τις αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
Μετά από αυτή τη διαδικασία είναι έτοιμες για μαγείρεμα.