VIDEO DIRECTIONS
Για το κοτόπουλο
Αλατίστε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές.
Ζεστάνετε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέστε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά σε όλες τις πλευρές του. Βγάλτε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και πετάξτε τα λίπη.
Βάλτε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το καρότο και το λουκάνικο. Αλατίστε και σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Προσθέστε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήστε με το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί. Προσθέστε τη ντομάτα κονκασέ, αλατίστε και προσθέστε το ζωμό.
Επιστρέψτε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, φέρτε το ζωμό σε βρασμό και αμέσως χαμηλώστε τη φωτιά.
Προσθέστε το κέτσαπ, σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Δοκιμάστε το φαγητό για αλάτι και προσθέστε τη ρίγανη. Αν η σάλτσα είναι αραιή, μπορείτε να την βράσετε για λίγη ώρα χωριστά από το κοτόπουλο ώστε να συμπυκνωθεί στην πυκνότητα που επιθυμείτε.
Καρυκεύουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Σχόλια