Για τη γέμιση της κροκέτας
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τη δάφνη και τον μπακαλιάρο. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί το ψάρι, προσέχοντας να μη βράσει το γάλα. Αποσύρουμε τον μπακαλιάρο από την κατσαρόλα και τον στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Με προσοχή αφαιρούμε τυχόν κόκαλα και μαδάμε το ψάρι σε μικρά κομμάτια. Τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Πλάθουμε μπαλάκια των 25 γρ. και τοποθετούμε στην κατάψυξη για να σφίξουν.
Για το πανάρισμα και το τελείωμα της κροκέτας
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ψωμί μαζί με την πολέντα και το κορν φλάουρ. Περνάμε τις κροκέτες αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντας για να φύγει η περίσσεια ποσότητα. Έπειτα βυθίζουμε στο αυγό, στραγγίζοντας και πάλι την περίσσεια ποσότητα, και τέλος βουτάμε στο μείγμα του ψωμιού, φροντίζοντας να επικαλυφτούν οι κροκέτες πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τόσο ηλιέλαιο, ώστε μόλις προσθέσουμε τις κροκέτες, το λάδι να τις καλύπτει. Τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν κρούστα. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σχόλια