Για το σκόρδο ψητό
Κόβουμε λίγο από το επάνω μέρος οριζόντια του σκόρδου ώστε να φανούν λίγο οι σκελίδες.
Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά ομοιόμορφα, στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και σκεπάζουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 2 ώρες περίπου.
Για να καταλάβουμε ότι έχει ψηθεί αρκετά, θα πρέπει ν' αναδύεται ένα έντονο άρωμα, το σκόρδο να είναι σαν κρέμα στο εσωτερικό του και να έχει απαλό σκούρο χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο, και μόλις κρυώσει λίγο, πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη μας το σκόρδο ώστε να γίνει πολτός. Θα προκύψει έτσι μια κρέμα, που χρειάζεται όμως πέρασμα από σίτα, για να ξεχωρίσουμε και να αφαιρέσουμε τις φλούδες που περιέχει.
Σουρώνουμε λοιπόν και παίρνουμε καθαρό πουρέ σκόρδου.
Συντηρούμε στο ψυγείο.
Σχόλια