Τορτίγια από καλαμποκάλευρο (Masa Harina) Τορτίγια από καλαμποκάλευρο (Masa Harina)

Τορτίγια από καλαμποκάλευρο (Masa Harina)

ΓΙΑ 8 ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΤΩΝ 40 ΓΡ. ΚΑΙ 15 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (46 votes)

ΥΛΙΚΑ

  • 130 γρ. καλαμποκάλευρο ‘Masa Harina’
  • 5 γρ. αλάτι
  • 170 γρ. νερό
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αρχίζει να σχηματίζεται μία ζύμη. Μεταφέρουμε το ζυμάρι στον πάγκο και το δουλεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να έχουμε μία ομοιογενής ζύμη. Επαναφέρουμε το ζυμάρι στο μπολ, καλύπτουμε με μια πετσέτα και ξεκουράζουμε για 10’ λεπτά.

Μεριδοποιούμε σε μπάλες ζύμης των 40 γρ. Ανοίγουμε την πρέσα για τα tacos, τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας, στην συνέχεια την μπάλα ζύμης και καλύπτουμε με άλλο ένα φύλλο λαδόκολλας. Κλείνουμε την πρέσα και πρεσάρουμε.   

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά. Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και σκουπίζουμε το τηγάνι. Ψήνουμε τις τορτίγιες μέχρι να δημιουργηθούν μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια  και να πάρουν λίγο χρώμα, περίπου για 30 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά.

 

Tip:

* Εναλλακτικά  πιέζουμε το μπαλάκι με τον πάτο από μία κατσαρόλα και με έναν πλάστη ανοίγουμε σπρώχνοντας από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να ανοίξει στο επιθυμητό πάχος. Δε θέλουμε να είναι πολύ χοντρή αλλά ούτε και υπερβολικά λεπτή.

 

  • 130 γρ. καλαμποκάλευρο ‘Masa Harina’
  • 5 γρ. αλάτι
  • 170 γρ. νερό
  • Ελαιόλαδο

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αρχίζει να σχηματίζεται μία ζύμη. Μεταφέρουμε το ζυμάρι στον πάγκο και το δουλεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να έχουμε μία ομοιογενής ζύμη. Επαναφέρουμε το ζυμάρι στο μπολ, καλύπτουμε με μια πετσέτα και ξεκουράζουμε για 10’ λεπτά.

Μεριδοποιούμε σε μπάλες ζύμης των 40 γρ. Ανοίγουμε την πρέσα για τα tacos, τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας, στην συνέχεια την μπάλα ζύμης και καλύπτουμε με άλλο ένα φύλλο λαδόκολλας. Κλείνουμε την πρέσα και πρεσάρουμε.   

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά. Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και σκουπίζουμε το τηγάνι. Ψήνουμε τις τορτίγιες μέχρι να δημιουργηθούν μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια  και να πάρουν λίγο χρώμα, περίπου για 30 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά.

 

Tip:

* Εναλλακτικά  πιέζουμε το μπαλάκι με τον πάτο από μία κατσαρόλα και με έναν πλάστη ανοίγουμε σπρώχνοντας από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να ανοίξει στο επιθυμητό πάχος. Δε θέλουμε να είναι πολύ χοντρή αλλά ούτε και υπερβολικά λεπτή.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner