Βούτυρο Κλαριφιέ

Βούτυρο Κλαριφιέ

ΓΙΑ 300 ΓΡ ΠΕΡΙΠΟΥ
FiveStar: 
Average: 4.6 (30 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το βούτυρο κλαριφιέ

  • 500 γρ βούτυρο αγελαδινό 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το βούτυρο κλαριφιέ

Λιώνουμε αργά το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά, χωρίς να ανακατεύουμε. Προσοχή: Είναι σημαντικό να είναι χαμηλή η θερμοκρασία!

Αρχικά σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια, ο οποίος σιγά-σιγά υποχωρεί.

Όταν ο αφρός κατακαθίσει και μπορούμε να διακρίνουμε διαύγεια στο βούτυρο και στα συσσωρευμένα στερεά γάλακτος στην κατσαρόλα, τότε το βούτυρο έχει διαχωριστεί και είναι έτοιμο.

Αφαιρούμε ό,τι αφρό έχει απομείνει στην επιφάνεια με μια κουτάλα-σήτα.

Σουρώνουμε με προσοχή, ώστε να αφήσουμε εκτός τα στερεά γάλακτος.

Διατηρούμε στο ψυγείο αεροστεγώς για αρκετούς μήνες.

Για το βούτυρο κλαριφιέ

  • 500 γρ βούτυρο αγελαδινό 

Για το βούτυρο κλαριφιέ

Λιώνουμε αργά το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά, χωρίς να ανακατεύουμε. Προσοχή: Είναι σημαντικό να είναι χαμηλή η θερμοκρασία!

Αρχικά σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια, ο οποίος σιγά-σιγά υποχωρεί.

Όταν ο αφρός κατακαθίσει και μπορούμε να διακρίνουμε διαύγεια στο βούτυρο και στα συσσωρευμένα στερεά γάλακτος στην κατσαρόλα, τότε το βούτυρο έχει διαχωριστεί και είναι έτοιμο.

Αφαιρούμε ό,τι αφρό έχει απομείνει στην επιφάνεια με μια κουτάλα-σήτα.

Σουρώνουμε με προσοχή, ώστε να αφήσουμε εκτός τα στερεά γάλακτος.

Διατηρούμε στο ψυγείο αεροστεγώς για αρκετούς μήνες.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner