Ποικιλία από χυλωμένες φακές με λαχανικά και λάδι λευκής τρούφας

Ποικιλία από χυλωμένες φακές με λαχανικά και λάδι λευκής τρούφας

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ(1 ΚΙΛΟ ΦΑΚΕΣ) 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (18 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 250 γρ. φακές πράσινες μαγειρεμένες
  • 250 γρ. φακές beluga μαγειρεμένες
  • 70 γρ. κρεμμύδι σοφρίτο
  • 40 γρ. λαχανικά μπρουνουάζ
  • 70 γρ. ντομάτα ψητή
  • 300 γρ. ζωμός κοτόπουλο ή ζωμός από τις φακές
  • 80 γρ. βούτυρο παγωμένο
  • λάδι λευκής τρούφας
  • θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για φακές πράσινες (de puy) μαγειρεμένες

  • 250 γρ. φακές πράσινες
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 65 γρ. κρεμμύδι σε κομμάτι
  • 45 γρ. καρότο σε κομμάτι
  • 45 γρ. μπέικον σε κομμάτι ή φέτα ολόκληρη
  • 20 γρ. σκόρδο σε σκελίδα, σπασμένη
  • 3 γρ. θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 550 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • αλάτι

Για φακές beluga μαγειρεμένες

  • 250 γρ. φακές beluga
  • Τα υπόλοιπα υλικά είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιούνται στη συνταγή: «φακές πράσινες (de puy) μαγειρέμενες»

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα τις φακές, το κρεμμύδι σοφρίτο, τα λαχανικά, τις τομάτες και το ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσουν να χυλώνουν οι φακές. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα βότανα, το λάδι τρούφας και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αλατίζουμε αν χρειαστεί.

Για φακές πράσινες (de puy) μαγειρεμένες

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το μπέικον για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε το ζωμό, τις φακές, το θυμάρι και τη δάφνη, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Αλατίζουμε το ζωμό ώστε να είναι εύγευστος και αφήνουμε τις φακές να κρυώσουν μέσα στο ζωμό τους. Διατηρούμε στο ψυγείο με το ζωμό. Σουρώνουμε πριν χρησιμοποιήσουμε.

Για φακές beluga μαγειρεμένες

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το μπέικον για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε το ζωμό, τις φακές, το θυμάρι και τη δάφνη, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Αλατίζουμε το ζωμό ώστε να είναι εύγευστος και αφήνουμε τις φακές να κρυώσουν μέσα στο ζωμό τους. Διατηρούμε στο ψυγείο με το ζωμό. Σουρώνουμε πριν χρησιμοποιήσουμε.

Για το πιάτο

  • 250 γρ. φακές πράσινες μαγειρεμένες
  • 250 γρ. φακές beluga μαγειρεμένες
  • 70 γρ. κρεμμύδι σοφρίτο
  • 40 γρ. λαχανικά μπρουνουάζ
  • 70 γρ. ντομάτα ψητή
  • 300 γρ. ζωμός κοτόπουλο ή ζωμός από τις φακές
  • 80 γρ. βούτυρο παγωμένο
  • λάδι λευκής τρούφας
  • θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για φακές πράσινες (de puy) μαγειρεμένες

  • 250 γρ. φακές πράσινες
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 65 γρ. κρεμμύδι σε κομμάτι
  • 45 γρ. καρότο σε κομμάτι
  • 45 γρ. μπέικον σε κομμάτι ή φέτα ολόκληρη
  • 20 γρ. σκόρδο σε σκελίδα, σπασμένη
  • 3 γρ. θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 550 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • αλάτι

Για φακές beluga μαγειρεμένες

  • 250 γρ. φακές beluga
  • Τα υπόλοιπα υλικά είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιούνται στη συνταγή: «φακές πράσινες (de puy) μαγειρέμενες»

Για το πιάτο

Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα τις φακές, το κρεμμύδι σοφρίτο, τα λαχανικά, τις τομάτες και το ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσουν να χυλώνουν οι φακές. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα βότανα, το λάδι τρούφας και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αλατίζουμε αν χρειαστεί.

Για φακές πράσινες (de puy) μαγειρεμένες

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το μπέικον για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε το ζωμό, τις φακές, το θυμάρι και τη δάφνη, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Αλατίζουμε το ζωμό ώστε να είναι εύγευστος και αφήνουμε τις φακές να κρυώσουν μέσα στο ζωμό τους. Διατηρούμε στο ψυγείο με το ζωμό. Σουρώνουμε πριν χρησιμοποιήσουμε.

Για φακές beluga μαγειρεμένες

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το μπέικον για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε το ζωμό, τις φακές, το θυμάρι και τη δάφνη, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Αλατίζουμε το ζωμό ώστε να είναι εύγευστος και αφήνουμε τις φακές να κρυώσουν μέσα στο ζωμό τους. Διατηρούμε στο ψυγείο με το ζωμό. Σουρώνουμε πριν χρησιμοποιήσουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner