Για τη γέμιση
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια και το λουκάνικο μέχρι να ροδίσουν καλά. Απομακρύνουμε τα περιττά λίπη από το τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τον ζωμό και την ντομάτα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γλασάρει το φαγητό και να συμπυκνωθούν τα υγρά. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το θυμάρι και το δενδρολίβανο. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά, προσθέτουμε το κασέρι και ανακατεύουμε.
Για το τύλιγμα
Κόβουμε το φύλλο σε 30 λωρίδες πλάτους 16 εκ. και τοποθετούμε μια λωρίδα στον πάγκο εργασίας. Βουτυρώνουμε με το πινέλο όλο το μήκος της, σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο και βουτυρώνουμε και αυτό. Κρατάμε τις υπόλοιπες λωρίδες σκεπασμένες με ένα πανί. Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση, 40 γρ. περίπου, στο κάτω μέρος του φύλλου. Διπλώνουμε τη δεξιά και αριστερή πλευρά του φύλλου προς τα μέσα σχηματίζοντας έναν φάκελο. Έπειτα, τυλίγουμε προς τα επάνω μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της λωρίδας, σχηματίζοντας ένα ρολό. Αλείφουμε το ρολό με αυγό και τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να γίνει τραγανό, για 15 λεπτά περίπου.
Σχόλια