Για τη σούπα
Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα σπαράγγια, τον ζωμό και το ξύσμα.
Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια προσεχοντας να μην τα παραβράσουμε ώστε να διατηρήσουν το έντονο χρώμα τους.
Πολτοποιούμε τη σούπα, είτε σε μπλέντερ είτε με μπλέντερ χειρός μέσα στην κατσαρόλα.
Σουρώνουμε σε λεπτή σήτα για να απομακρύνουμε τις ίνες των σπαραγγιών.
Προσθέτουμε το αλάτι και το γάλα και ανακατεύουμε.
Κρυώνουμε τη σούπα γρήγορα.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε τη σούπα κρύα με τη σαντιγί και τα βρασμένα σπαράγγια.
Σχόλια