Για τη σοκολάτα
Βάζουμε σ΄ ένα μπολ τη σοκολάτα και το βούτυρο.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, και τη θερμαίνουμε να φτάσει λίγο πριν το σημείο βρασμού.
Αποσύρουμε από τη φωτιά τη ζεστή κρέμα και την περιχύνουμε πάνω στη σοκολάτα και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε μ' ένα σύρμα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, και προσθέτουμε το λικέρ πορτοκαλιού.
Τοποθετούμε το μείγμα της σοκολάτας στο ειδικό σκεύος της φοντί (ή φοντιέρα) και το σερβίρουμε μαζί με τα υλικά του γαρνιρίσματος.
Για το γαρνίρισμα
Βουτάμε τα διάφορα υλικά στη σοκολάτα και πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με χρωματιστή τρούφα.
Σχόλια