Για την σούπα κρεμμύδι
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κρεμμύδι. Η διαδικασία αυτή παίρνει χρόνο και έχει άμεσο αντίκτυπο στη γεύση της σούπας. Προσθέτουμε το θυμάρι και το σκόρδο και μόλις μυρίσει το τελευταίο προσθέτουμε το ζωμό. Αλατίζουμε, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου. Αλέθουμε πολύ καλά σε μπλέντερ και περνάμε από ψιλή σήτα. Αλατίζουμε ξανά αν χρειάζεται. Αν δε χρησιμοποιήσουμε άμεσα, κρυώνουμε γρήγορα και διατηρούμε στο ψυγείο.
Σχόλια