TIPS
Για τη σούπα μινεστρόνε
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα και αχνίζουμε τα μύδια με το κρασί μέχρι να ανοίξουν. Αποσύρουμε τα μύδια και σουρώνουμε τον ζωμό.
Αφαιρούμε τα μύδια από το κέλυφός τους, τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε το λάδι και το σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα πράσα, το σέλερι και ιδρώνουμε μέχρι να γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια.
Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ζωμό από τα μύδια, τον ζωμό ψαριού και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαγειρευτούν οι γαρίδες. Προσθέτουμε τα μύδια, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.





Σχόλια