Για τη σούπα
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο και το μπέικον, αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά καλά.
Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το κουνουπίδι και τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κουνουπίδι.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλατίζουμε τον ζωμό, ώστε να είναι εύγευστος, αφαιρούμε το θυμάρι και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Αλέθουμε πολύ καλά σε μπλέντερ και περνάμε από πολύ ψιλή σήτα.
Αλατίζουμε αν χρειάζεται.
Για το λάδι κάρι και το σερβίρισμα
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να φτάσει στους 60°C.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κάρι, αφήνουμε να κρυώσει το λάδι και σουρώνουμε σε σινουά και τουλπάνι.
Σερβίρουμε με τις σταφίδες και το λάδι κάρι.
Σχόλια