Βελουτέ σούπα κουνουπίδι με σταφίδες και λάδι κάρι

Βελουτέ σούπα κουνουπίδι με σταφίδες και λάδι κάρι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.4 (39 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σούπα

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. κουνουπίδι, κομμένο σε κομμάτια
  • 50 γρ. πράσο
  • 1 κιλό ζωμό κοτόπουλο
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 γρ. θυμάρι
  • αλάτι

Για το λάδι κάρι και το σερβίρισμα

  • 5 γρ. κάρι
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 40 γρ. σταφίδες, μουλιασμένες σε νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σούπα

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο και το μπέικον, αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά καλά.

Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το κουνουπίδι και τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κουνουπίδι.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλατίζουμε τον ζωμό, ώστε να είναι εύγευστος, αφαιρούμε το θυμάρι και αφήνουμε για 10 λεπτά.

Αλέθουμε πολύ καλά σε μπλέντερ και περνάμε από πολύ ψιλή σήτα.

Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Για το λάδι κάρι και το σερβίρισμα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να φτάσει στους 60°C.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κάρι, αφήνουμε να κρυώσει το λάδι και σουρώνουμε σε σινουά και τουλπάνι.

Σερβίρουμε με τις σταφίδες και το λάδι κάρι.

Για τη σούπα

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. κουνουπίδι, κομμένο σε κομμάτια
  • 50 γρ. πράσο
  • 1 κιλό ζωμό κοτόπουλο
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 γρ. θυμάρι
  • αλάτι

Για το λάδι κάρι και το σερβίρισμα

  • 5 γρ. κάρι
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 40 γρ. σταφίδες, μουλιασμένες σε νερό

Για τη σούπα

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο και το μπέικον, αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά καλά.

Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το κουνουπίδι και τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κουνουπίδι.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλατίζουμε τον ζωμό, ώστε να είναι εύγευστος, αφαιρούμε το θυμάρι και αφήνουμε για 10 λεπτά.

Αλέθουμε πολύ καλά σε μπλέντερ και περνάμε από πολύ ψιλή σήτα.

Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Για το λάδι κάρι και το σερβίρισμα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να φτάσει στους 60°C.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κάρι, αφήνουμε να κρυώσει το λάδι και σουρώνουμε σε σινουά και τουλπάνι.

Σερβίρουμε με τις σταφίδες και το λάδι κάρι.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner