Για το πιάτο
Πλένουμε και τρίβουμε τις πατάτες πολύ καλά. Τις ξεφλουδίζουμε με έναν αποφλοιωτή (peeler), προσπαθώντας να διατηρήσουμε σε όσο το δυνατόν μακρύτερα και φαρδιά κομμάτια. Ξεπλένουμε καλά με άφθονο νερό και στεγνώνουμε. Τοποθετούμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε θερμοκρασία 150°C. Τηγανίζουμε τις φλούδες ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανές. Σουρώνουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Προσθέτουμε αλάτι, κύμινο και τα κρεμμύδια.
Σχόλια