VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες από την κομμένη πλευρά, χωρίς να τις γυρίσουμε, μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρυσαφένιο χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το καραμελωμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε στο τηγάνι για ν’ αναμειχθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε βούτυρο και γλασάρουμε. Σβήνουμε την φωτιά, ρίχνουμε τα βότανα και σερβίρουμε.
Για τις ψητές πατάτες
Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις τοποθετούμε σ’ ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατίζουμε, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 120°C.
Για το καραμελωμένο κρεμμύδι
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά. Αλατίζουμε, συνεχίζουμε να σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι, ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα. Αλατίζουμε.
Σχόλια