Για το πιάτο
Πλένουμε τις πατάτες. Δεν χρειάζεται να τις ξεφλουδίσουμε (εφόσον είναι της γαλλικής ποικιλίας).
Τις προ-μαγειρεύουμε στο φούρνο: Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλατίζουμε και προσθέτουμε λίγο από το δεντρολίβανο , λίγο θυμάρι, μία σκελίδα σκόρδο και λίγο βούτυρο. Ανακατεύουμε ελαφρά όλο αυτό το περιεχόμενο μέσα στο ταψί. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο, στους 150 βαθμούς. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος της πατάτας και το φούρνο.
Για να καταλάβουμε πότε είναι έτοιμες και να τις βγάλουμε , κάνουμε το εξής: ελέγχουμε πόσο έχουν μαλακώσει εσωτερικά, καρφώνοντάς τες με ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι βυθίζεται εύκολα στη σάρκα τους, χωρίς να βρίσκει αντίσταση, τότε γνωρίζουμε ότι είναι έτοιμες.
Ήρθε η ώρα να τις σοτάρουμε. Τις κόβουμε όλες στη μέση. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε τις πατάτες με την κομμένη τους πλευρά να ακουμπά την επιφάνεια του τηγανιού. Τις αφήνουμε μέχρι να πάρουν πολύ καλό χρώμα. Αφού πάρουν το χρυσαφί χρώμα που θέλουμε, προσθέτουμε βούτυρο και τις ανακινούμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε τα βότανα και αλάτι. Προσθέτουμε λίγο σχοινόπρασο.
Σερβίρουμε.
Σχόλια