VIDEO DIRECTIONS
Για τη γέμιση
Στρώνουμε τις φέτες του μπέικον σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150°C, μέχρι να αποβάλει όλο του το λίπος και να γίνει τραγανό. Πετάμε το λίπος και αφήνουμε το μπέικον να κρυώσει σε απορροφητικό χαρτί. Σπάμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις φέτες του ψωμιού μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν λίγο τραγανές.
Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και τοποθετούμε τα υλικά της γέμισης με την αυγοσαλάτα σε στρώσεις ανάμεσα στις φέτες του ψωμιού.
Για την αυγοσαλάτα
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Χρησιμοποιούμε αμέσως ή διατηρούμε στο ψυγείο.
Tips
* Με την ίδια αυγοσαλάτα μπορείτε να γεμίσετε βραστά αυγά: τα κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τον κρόκο και τον αντικαθιστάτε με μια κουταλιά από τη σαλάτα. Είναι ένα πολύ ωραίο ορεκτικό, κατάλληλο για παιδικά πάρτι ή συνοδευτικό για κοκτέιλ.
Σχόλια