Σάντουιτς με αυγοσαλάτα, μπέικον & γαλοπούλα Σάντουιτς με αυγοσαλάτα, μπέικον & γαλοπούλα

Σάντουιτς με αυγοσαλάτα, μπέικον & γαλοπούλα

ΓΙΑ 4 ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
FiveStar: 
Average: 4.7 (12 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση

  • 40 γρ. σαλάτα γαλλική, καθαρισμένη
  • 80 γρ. γαλοπούλα καπνιστή
  • 80 γρ. μπέικον σε λεπτές φέτες
  • 120 γρ. ντομάτα, κομμένη σε φέτες
  • 8 φέτες χωριάτικο ψωμί
  • αυγοσαλάτα
  • βούτυρο, για το ψήσιμο του ψωμιού

Για την αυγοσαλάτα

  • 6 αυγά βρασμένα, κρύα και ψιλοκομμένα
  • 90 γρ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
  • 80 γρ. αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
  • 20 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 200 γρ. μαγιονέζα 
  • 40 γρ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τη γέμιση

Στρώνουμε τις φέτες του μπέικον σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150°C, μέχρι να αποβάλει όλο του το λίπος και να γίνει τραγανό. Πετάμε το λίπος και αφήνουμε το μπέικον να κρυώσει σε απορροφητικό χαρτί. Σπάμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις φέτες του ψωμιού μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν λίγο τραγανές.

Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και τοποθετούμε τα υλικά της γέμισης με την αυγοσαλάτα σε στρώσεις ανάμεσα στις φέτες του ψωμιού.

Για την αυγοσαλάτα

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Χρησιμοποιούμε αμέσως ή διατηρούμε στο ψυγείο.

 

Tips
* Με την ίδια αυγοσαλάτα μπορείτε να γεμίσετε βραστά αυγά: τα κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τον κρόκο και τον αντικαθιστάτε με μια κουταλιά από τη σαλάτα. Είναι ένα πολύ ωραίο ορεκτικό, κατάλληλο για παιδικά πάρτι ή συνοδευτικό για κοκτέιλ.
 

Για τη γέμιση

  • 40 γρ. σαλάτα γαλλική, καθαρισμένη
  • 80 γρ. γαλοπούλα καπνιστή
  • 80 γρ. μπέικον σε λεπτές φέτες
  • 120 γρ. ντομάτα, κομμένη σε φέτες
  • 8 φέτες χωριάτικο ψωμί
  • αυγοσαλάτα
  • βούτυρο, για το ψήσιμο του ψωμιού

Για την αυγοσαλάτα

  • 6 αυγά βρασμένα, κρύα και ψιλοκομμένα
  • 90 γρ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
  • 80 γρ. αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
  • 20 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 200 γρ. μαγιονέζα 
  • 40 γρ. ελαιόλαδο

VIDEO DIRECTIONS

Για τη γέμιση

Στρώνουμε τις φέτες του μπέικον σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150°C, μέχρι να αποβάλει όλο του το λίπος και να γίνει τραγανό. Πετάμε το λίπος και αφήνουμε το μπέικον να κρυώσει σε απορροφητικό χαρτί. Σπάμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις φέτες του ψωμιού μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν λίγο τραγανές.

Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και τοποθετούμε τα υλικά της γέμισης με την αυγοσαλάτα σε στρώσεις ανάμεσα στις φέτες του ψωμιού.

Για την αυγοσαλάτα

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Χρησιμοποιούμε αμέσως ή διατηρούμε στο ψυγείο.

 

Tips
* Με την ίδια αυγοσαλάτα μπορείτε να γεμίσετε βραστά αυγά: τα κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τον κρόκο και τον αντικαθιστάτε με μια κουταλιά από τη σαλάτα. Είναι ένα πολύ ωραίο ορεκτικό, κατάλληλο για παιδικά πάρτι ή συνοδευτικό για κοκτέιλ.
 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner