Για τα Financier
Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν και το αμύγδαλο.
Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη και τα ομογενοποιούμε με το σύρμα. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και το βούτυρο και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στρώνουμε τη ζύμη σε φόρμες σιλικόνης. πασπαλίζουμε με τις λεπτές φέτες του αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και το μαχαίρι μας να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του φινανσιέ.
Βγάζουμε προσεκτικά από τον φούρνο και αφήνουμε τα φινανσιέ να κρυώσουν.
Σχόλια