Μικρά κέικ κανέλας Μικρά κέικ κανέλας

Μικρά κέικ κανέλας

ΓΙΑ 25 ΤΜΧ. ΤΩΝ 40 ΓΡ. 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.4 (42 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα φινανσιέ

  • 300 γρ. ασπράδια αυγού
  • 330 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. βούτυρο καβουρδισμένο (beurre noisette)
  • 120 γρ. σκόνη αμυγδάλου
  • 5 γρ. κανέλα, σκόνη
  • 130 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 4 γρ. μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τα φινανσιέ

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το αμύγδαλο. Τοποθετούμε σε ένα μπολ τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά καλά. Στρώνουμε τη ζύμη σε φόρμες σιλικόνης (40 γρ. ανά φόρμα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαφρώς τραγανή κρούστα και το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του κέικ, για 12-15’ λεπτά περίπου. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν καλά πριν τα ξεφορμάρουμε.

Tips:
* Μπορούμε να πασπαλίσουμε τα κέικ κανέλας με ζάχαρη άχνη ή τριμμένη κανέλα.
*Τα κέικ κανέλας, είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για τον απογευματινό καφέ ή τσάι.

Για τα φινανσιέ

  • 300 γρ. ασπράδια αυγού
  • 330 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. βούτυρο καβουρδισμένο (beurre noisette)
  • 120 γρ. σκόνη αμυγδάλου
  • 5 γρ. κανέλα, σκόνη
  • 130 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 4 γρ. μπέικιν πάουντερ

VIDEO DIRECTIONS

Για τα φινανσιέ

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το αμύγδαλο. Τοποθετούμε σε ένα μπολ τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά καλά. Στρώνουμε τη ζύμη σε φόρμες σιλικόνης (40 γρ. ανά φόρμα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαφρώς τραγανή κρούστα και το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του κέικ, για 12-15’ λεπτά περίπου. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν καλά πριν τα ξεφορμάρουμε.

Tips:
* Μπορούμε να πασπαλίσουμε τα κέικ κανέλας με ζάχαρη άχνη ή τριμμένη κανέλα.
*Τα κέικ κανέλας, είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για τον απογευματινό καφέ ή τσάι.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner