Για τα μπισκότι
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, τη σόδα, το κακάο, τον καφέ και το αλάτι.
Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τα δύο είδη της ζάχαρης και το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά σταδιακά, περιμένοντας να ενσωματωθεί το πρώτο προτού βάλουμε το επόμενο.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση.
Ρίχνουμε το φουντούκι και το εκχύλισμα της βανίλιας και ανακατεύουμε.
Πλάθουμε το ζυμάρι σε δύο κομμάτια των 250 γρ. και τους δίνουμε τη μορφή μπαστουνιού.
Σ’ ένα ταψί, στρώνουμε χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη και τοποθετούμε το ζυμάρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20 λεπτά περίπου.
Αποσύρουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα μπαστούνια να κρυώσουν για 15 λεπτά περίπου.
Με ένα πριονωτό μαχαίρι τα κόβουμε προσεκτικά σε φέτες πάχους 1,5 εκ. και απλώνουμε τα κομμάτια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη.
Ψήνουμε στους 160°C μέχρι τα μπισκότι να γίνουν τραγανά.
Σχόλια