Κουραμπιέδες Κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες

ΓΙΑ 50 – 60 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΩΝ 40 ΓΡ. 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (140 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τους κουραμπιέδες

  • 300 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο
  • 350 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 220 γρ. άχνη
  • 60 γρ. ρούμι μαύρο
  • 4 γρ. βανίλια φυσική
  • 2 γρ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1120 γρ. αλεύρι γενικής χρήσης
  • 2 γρ. αλάτι
  • 250 γρ. αμύγδαλο, καβουρδισμένο και χοντροκομμένο
  • ζάχαρη Άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τους κουραμπιέδες

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ανακτευτούν όλα τα υλικά καλά.

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο με την άχνη και τη βανίλια. Με το σύρμα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το βούτυρο για 15 με 20 λεπτά περίπου. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και αρχίζουμε να προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά, μέχρι να ενσωματωθεί όλο. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια το ρούμι. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια μας σε ένα ενιαίο κομμάτι.
Κόβουμε μπαλάκια ζύμης βάρους 40 γρ. και πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που επιθυμούμε. Πιέζουμε ελαφρώς με το δάχτυλο τον κάθε κουραμπιέ στη μέση και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 15-20 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν πολύ ελαφρύ, ομοιόμορφο χρώμα, γυρνώντας στη μέση της διαδικασίας το ταψί, έτσι ώστε να έρθουν τα μπρος πίσω. Τους βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη.

Tip:
*Βάζοντας το μείγμα με το αλεύρι σε μία σακούλα, μας διευκολύνει να το ρίχνουμε με πιο ελεγχόμενη ροή μέσα στον κάδο του μίξερ την ώρα της διαδικασίας.
*Μπορούμε να σπάσουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα βάζοντας τα μέσα σε μια σκληρή σακούλα zip και αφού τη διπλώσουμε και τα απλώσουμε σε μονή στρώση να τα χτυπήσουμε με τη χρήση ενός πλάστη μέχρι να έρθουν στο επιθυμητό μέγεθος.

.

Για τους κουραμπιέδες

  • 300 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο
  • 350 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 220 γρ. άχνη
  • 60 γρ. ρούμι μαύρο
  • 4 γρ. βανίλια φυσική
  • 2 γρ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1120 γρ. αλεύρι γενικής χρήσης
  • 2 γρ. αλάτι
  • 250 γρ. αμύγδαλο, καβουρδισμένο και χοντροκομμένο
  • ζάχαρη Άχνη για το πασπάλισμα

VIDEO DIRECTIONS

Για τους κουραμπιέδες

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ανακτευτούν όλα τα υλικά καλά.

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο με την άχνη και τη βανίλια. Με το σύρμα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το βούτυρο για 15 με 20 λεπτά περίπου. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και αρχίζουμε να προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά, μέχρι να ενσωματωθεί όλο. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια το ρούμι. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια μας σε ένα ενιαίο κομμάτι.
Κόβουμε μπαλάκια ζύμης βάρους 40 γρ. και πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που επιθυμούμε. Πιέζουμε ελαφρώς με το δάχτυλο τον κάθε κουραμπιέ στη μέση και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 15-20 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν πολύ ελαφρύ, ομοιόμορφο χρώμα, γυρνώντας στη μέση της διαδικασίας το ταψί, έτσι ώστε να έρθουν τα μπρος πίσω. Τους βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη.

Tip:
*Βάζοντας το μείγμα με το αλεύρι σε μία σακούλα, μας διευκολύνει να το ρίχνουμε με πιο ελεγχόμενη ροή μέσα στον κάδο του μίξερ την ώρα της διαδικασίας.
*Μπορούμε να σπάσουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα βάζοντας τα μέσα σε μια σκληρή σακούλα zip και αφού τη διπλώσουμε και τα απλώσουμε σε μονή στρώση να τα χτυπήσουμε με τη χρήση ενός πλάστη μέχρι να έρθουν στο επιθυμητό μέγεθος.

.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner