VIDEO DIRECTIONS
Για το κεϊκ σοκολάτα
Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε το επόμενο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση.
Τοποθετούμε σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία. Βγάζουμε από τον φούρνο και, αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Σερβίρουμε περιχύνοντας, προαιρετικά, με σάλτσα σοκολάτας.
* Ψήνουμε στους 160°C εάν χρησιμοποιήσουμε μία μεγάλη φόρμα αντί για περισσότερες ατομικές.
Tip:
Το κέικ αυτό είναι ιδιαίτερα ζουμερό και απολαυστικό. Η εμφάνισή του φοβίζει αρχικά πως κάτι δεν πήγε καλά. Η γεύση όμως θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Μην παραψήσετε!
Σχόλια