Για τα μάφινς
Σ' ένα μπολ, αναμιγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σ' ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι ν' ασπρίσουν. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γάλα, τη βανίλια και τον εσπρέσο και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μαζί. Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τα 2/3 της σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε το μίγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για μάφινς και γεμίζουμε μέχρι τα 2/3. Πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη σοκολάτα.
Ψήνουμε στους 180 C, μέχρι το σημείο που θα καρφώσουμε ένα μαχαιράκι στο κέντρο και θα βγει στεγνό, δηλαδή 15 - 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από την φόρμα.
Σχόλια