VIDEO DIRECTIONS
Για τη σάλτσα και το πιάτο
Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις ταλιατέλες και βράζουμε μέχρι το επιθυμητό σημείο βρασμού, (προτείνουμε al dente) για 4 με 5 λεπτά περίπου.
Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κομμένο λουκάνικο μέχρι να ροδίσει και να πάρει ωραίο και έντονο χρώμα. Αποσύρουμε το λουκάνικο σε ένα πιάτο αφήνοντας στο τηγάνι όση λιπαρή ουσία έχει βγει.
Επαναφέρουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τα κολοκύθια, αλατίζουμε και σοτάρουμε ώστε να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα αλλά να μείνουν τραγανά. Επαναφέρουμε το λουκάνικο στο τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο. Μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μέχρι ο ζωμός να έχει μειωθεί αλλά να μην έχει εξατμιστεί, έτσι ώστε να μπορέσουμε χυλώσουμε τα ζυμαρικά.
Προσθέτουμε τις χυλοπίτες και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μόλις ο ζωμός στο τηγάνι αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε εντελώς τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο αλάτι, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει το ζυμαρικό.
Τέλος, προσθέτουμε τη παρμεζάνα, τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε και αν επιθυμούμε τρίβουμε από πάνω φρέσκο μαύρο πιπέρι.
Tip:
*Αντί για χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ζυμαρικό της αρεσκείας μας.
Σχόλια