Για τη σάλτσα γιαούρτι-δυόσμος
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε με αργές κινήσεις όλα τα υλικά μαζί.
Για το κοτόπουλο και το τελείωμα του πιάτου
Στο κάδο του μπλέντερ, τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το κοτόπουλο, και αλέθουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη κρέμα. Τοποθετούμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με τη κρέμα των μπαχαρικών. Ανακατεύουμε πολύ καλά και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για να μαριναριστεί το κοτόπουλο, τουλάχιστον για 8 ώρες.
Σουβλίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε καλαμάκια.
Ζεσταίνουμε ένα ραβδωτό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, λαδώνουμε τα καλαμάκια και τα μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αποσύρουμε τα καλαμάκια του κοτόπουλου από το τηγάνι, τα τοποθετούμε σ' ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία τους να είναι 75 βαθμούς κελσίου.
Σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού και το μπουρέκι.
Σχόλια