Κοτόπουλο με μπαχαρικά, σάλτσα γιαουρτιού και χανιώτικο μπουρέκι

Κοτόπουλο με μπαχαρικά, σάλτσα γιαουρτιού και χανιώτικο μπουρέκι

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.8 (21 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα γιαούρτι-δυόσμος

  • 20 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 65 γρ. γιαούρτι
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το κοτόπουλο και το τελείωμα του πιάτου

  • 500 γρ. κοτόπουλο μπούτι (ξεκοκαλισμένο, χωρίς δέρμα και κομμένο σε χοντρά κομμάτια) 
  • 30 γρ. ηλιέλαιο
  • 50 γρ. κρεμμύδι, σε χοντρά καρέ
  • 10 γρ. σκόρδο
  • 10 γρ. τζίντζερ
  • 10 γρ. αλάτι
  • 70 γρ. γιαούρτι
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • 8 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 4 γρ. κύμινο, σκόνη
  • 4 γρ. κόλιανδρος, σκόνη
  • ελαιόλαδο
  • 60 γρ. σάλτσα γιαούρτι-δυόσμος  
  • χανιώτικο μπουρέκι 
  • ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα γιαούρτι-δυόσμος

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε με αργές κινήσεις όλα τα υλικά μαζί. 

Για το κοτόπουλο και το τελείωμα του πιάτου

Στο κάδο του μπλέντερ, τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το κοτόπουλο, και αλέθουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη κρέμα. Τοποθετούμε τα κομμάτια  από το κοτόπουλο σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με τη κρέμα των μπαχαρικών. Ανακατεύουμε πολύ καλά και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για να μαριναριστεί το κοτόπουλο, τουλάχιστον για 8 ώρες.

Σουβλίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε καλαμάκια.

Ζεσταίνουμε ένα ραβδωτό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, λαδώνουμε τα καλαμάκια και τα μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αποσύρουμε τα καλαμάκια του κοτόπουλου από το τηγάνι, τα τοποθετούμε σ' ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία τους να είναι 75 βαθμούς κελσίου.

Σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού και το μπουρέκι.

Για τη σάλτσα γιαούρτι-δυόσμος

  • 20 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 65 γρ. γιαούρτι
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το κοτόπουλο και το τελείωμα του πιάτου

  • 500 γρ. κοτόπουλο μπούτι (ξεκοκαλισμένο, χωρίς δέρμα και κομμένο σε χοντρά κομμάτια) 
  • 30 γρ. ηλιέλαιο
  • 50 γρ. κρεμμύδι, σε χοντρά καρέ
  • 10 γρ. σκόρδο
  • 10 γρ. τζίντζερ
  • 10 γρ. αλάτι
  • 70 γρ. γιαούρτι
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • 8 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 4 γρ. κύμινο, σκόνη
  • 4 γρ. κόλιανδρος, σκόνη
  • ελαιόλαδο
  • 60 γρ. σάλτσα γιαούρτι-δυόσμος  
  • χανιώτικο μπουρέκι 
  • ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια  

Για τη σάλτσα γιαούρτι-δυόσμος

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε με αργές κινήσεις όλα τα υλικά μαζί. 

Για το κοτόπουλο και το τελείωμα του πιάτου

Στο κάδο του μπλέντερ, τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το κοτόπουλο, και αλέθουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη κρέμα. Τοποθετούμε τα κομμάτια  από το κοτόπουλο σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με τη κρέμα των μπαχαρικών. Ανακατεύουμε πολύ καλά και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για να μαριναριστεί το κοτόπουλο, τουλάχιστον για 8 ώρες.

Σουβλίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε καλαμάκια.

Ζεσταίνουμε ένα ραβδωτό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, λαδώνουμε τα καλαμάκια και τα μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αποσύρουμε τα καλαμάκια του κοτόπουλου από το τηγάνι, τα τοποθετούμε σ' ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία τους να είναι 75 βαθμούς κελσίου.

Σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού και το μπουρέκι.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner