VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε καλά αλατισμένο νερό στο βαθμό της αρεσκείας μας.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και σοτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Αποσύρουμε τις γαρίδες και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αλατίζουμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο αν χρειάζεται, και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Ρίχνουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μόλις σχεδόν εξατμιστεί, ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου και τον ζωμό που έχουμε φυλάξει από το μαγείρεμα των μυδιών, αλατίζουμε και φέρνουμε σε βρασμό.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το καλαμάρι, τις γαρίδες, το κολοκυθάκι, τη ντομάτα και τελευταίο το χταπόδι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το φρέσκο κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και τα μύδια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Σχόλια