Για το τελείωμα του πιάτου
Βάζουμε τα μπισκότα Πτι-Μπερ πάνω σε μια σχάρα και μ’ ένα πινέλο τα βρέχουμε και από τις δύο πλευρές με το ζεστό σιρόπι. Αφού κρυώσουν, τοποθετούμε δυο μπισκότα στη βάση κάθε ποτηριού, ρίχνουμε από πάνω λίγη σαμπαγιόν, ξαναβάζουμε από πάνω ένα μπισκότο ακόμα και τελειώνουμε με μια επιπλέον στρώση σαμπαγιόν. Βάζουμε τα ποτηράκια στο ψυγείο για λίγο ώστε να σταθεροποιηθεί η σαμπαγιόν. Κοσκινίζουμε με το κακάο και σερβίρουμε.
Για τη σαμπαγιόν
Ανακατεύουμε με το σύρμα σ’ ένα μεταλλικό μπολ το κρασί με την κρέμα τυριού και το μασκαρπόνε. Σ’ ένα μπεν-μαρί βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και τ’ ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να φτάσει τους 82 βαθμούς. Αποσύρουμε το μείγμα του αυγού από τη φωτιά και το προσθέτουμε στο μείγμα του τυριού. Ομογενοποιούμε με μαρίζ και προσθέτουμε τη σαντιγί. Τοποθετούμε τη σαμπαγιόν στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
Για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά και φέρνουμε σε βρασμό. Διατηρούμε το σιρόπι ζεστό.
Σχόλια