Σουφλέ σοκολάτας

Σουφλέ σοκολάτας

ΓΙΑ 8 ΣΟΥΦΛΕ ΤΩΝ 150 ΓΡ. 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (156 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα σουφλέ

  • 6 αυγά
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 45 γρ. αλεύρι
  • 335 γρ. βούτυρο
  • 335 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%
  • βούτυρο λιωμένο & ζάχαρη για την προετοιμασία του σκεύους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τα σουφλέ

Ρίχνουμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Λιώνουμε μαζί το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και, αφού κρυώσουν λίγο, τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας καλά. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ομογενοποιούμε. Βάζουμε το μείγμα σε ράμεκιν ή σε τσέρκια με λαδόκολλα, σε ποσότητα 150 γρ. για το καθένα. Ψήνουμε στους 200°C, για 10-12 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει, αλλά το εσωτερικό να παραμείνει ρευστό. Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

Για τα σουφλέ

  • 6 αυγά
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 45 γρ. αλεύρι
  • 335 γρ. βούτυρο
  • 335 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%
  • βούτυρο λιωμένο & ζάχαρη για την προετοιμασία του σκεύους

VIDEO DIRECTIONS

Για τα σουφλέ

Ρίχνουμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Λιώνουμε μαζί το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και, αφού κρυώσουν λίγο, τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας καλά. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ομογενοποιούμε. Βάζουμε το μείγμα σε ράμεκιν ή σε τσέρκια με λαδόκολλα, σε ποσότητα 150 γρ. για το καθένα. Ψήνουμε στους 200°C, για 10-12 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει, αλλά το εσωτερικό να παραμείνει ρευστό. Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner