Για το πλιγούρι
Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο ιδρώνουμε το κρεμμύδι και αλατίζουμε. Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφθεί από το λάδι μέσα στην κατσαρόλα και να αποκτήσει άρωμα καβουρδίσματος. Προσθέτουμε τον ζωμό και αλάτι και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις έρθει σε βρασμό τοποθετούμε το σκεύος στον φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός από το πλιγούρι.
Για τα ξερά φρούτα
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τις σταφίδες, τα κράνμπερις και τον χυμό πορτοκάλι. Φέρνουμε σε βρασμό και αποσύρουμε από την εστία. Αφήνουμε τα στερεά υλικά να μουλιάσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά. Με μια σήτα σουρώνουμε τα φρούτα και κρατάμε τον χυμό για να τον χρησιμοποιήσουμε στη σαλάτα.
Για τη σαλάτα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πλιγούρι, ελαιόλαδο, τα ξερά φρούτα, φρέσκο κρεμμύδι, φιστίκια Αιγίνης, φιλέτα πορτοκαλιού, χυμό πορτοκαλιού από τα ξερά φρούτα, μέλι, χυμό λεμονιού, φρέσκο μάραθο και αλάτι.
Σχόλια