Για τη σαλάτα
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ταλαγάνι, όσο πιο ανάλαφρα γίνεται και σερβίρουμε.
Για το ταλαγάνι σχάρας
Λαδώνουμε το ταλαγάνι και ψήνουμε στη σχάρα μέχρι να σχηματίσει ελαφριά κρούστα. Επαναλαμβάνουμε από την άλλη πλευρά.
Το ταλαγάνι θα πρέπει να έχει ωραία κρούστα εξωτερικά, ενώ εσωτερικά θα πρέπει να έχει μαλακώσει αρκετά. Κόβουμε την κάθε φέτα στη μέση.
Για τη βινεγκρέτ μπέικον
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει έντονο χρώμα και να αποβάλει όλο το λίπος του. Προσθέτουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει, έπειτα προσθέτουμε διαδοχικά το ξίδι και τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Aποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετούμε το μίγμα με το μπέικον στο μπλέντερ και χτυπάμε προσθέτοντας σιγά σιγά το ηλιέλαιο.
Για τα μανιτάρια πλευρώτους σχάρας
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα σκεύος ή σε μια σακούλα και ιδανικά αφήνουμε να μαριναριστούν για 4 ώρες.
Ξεχωρίζουμε τα μανιτάρια από τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε σε καυτή σχάρα και από τις 2 πλευρές.
Σχόλια