Για το κέικ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165°C.
Ανακατεύουμε το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ελαφρύ και αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι καρύδας και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε προετοιμάσει με ηλιέλαιο και αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στον φούρνο για 70 λεπτά. Το κέικ πρέπει να αποκτήσει ένα χρυσοκαφετί χρώμα, να αρχίσει να ξεκολλάει από τα πλάγια και στο κέντρο να έχει ελάχιστη υγρασία. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο από 5 εώς 10 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 15 περίπου λεπτά.
Σχόλια