VIDEO DIRECTIONS
Για 8 τάκος
Απλώνουμε τις τορτίγιες σε μία επιφάνεια και αλείφουμε με το γουακαμόλε. Από πάνω τοποθετούμε το μαριναρισμένο ψάρι και τελειώνουμε με την σάλτσα μάγκο. Γαρνίρουμε με φύλλα από φρέσκο κόλιανδρο, και κρεμμύδι.
Για το μαριναρισμένο ψάρι
Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ψάρι, σε ένα μακρόστενο σκεύος και χτυπάμε πολύ καλά με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να πήξει η βινεγκρέτ.
Αναμιγνύουμε το ψάρι με τη βινεγκρέτ και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να μαριναριστεί για 3' - 5' λεπτά.
Για τις τορτίγιες
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε ηλιέλαιο και νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα ζυμάρι. Δουλεύουμε το ζυμάρι για 2-3 λεπτά στον πάγκο, καλύπτουμε με μια πετσέτα και ξεκουράζουμε για 10’ λεπτά.
Στη συνέχεια, μεριδοποιούμε σε μπάλες ζύμης των 30 γρ., και με έναν πλάστη ανοίγουμε σε στρογγυλά, λεπτά φύλλα. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά. Ψήνουμε τις τορτίγιες χωρίς καμία λιπαρή ουσία μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα, περίπου για 1’ λεπτό την κάθε πλευρά.
Για τη σάλτσα μάνγκο
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Για το γουακαμόλε
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά.
Tip:
*Ζητάμε από τον ψαρά μας να φιλετάρει το ψάρι και να μας αφαιρέσει τα κόκκαλα.
*Μπορούμε να φτιάξουμε διπλάσια ποσότητα ζύμης, να πλάσουμε σε μπαλάκια και να τα αποθηκεύσουμε στη κατάψυξη.
Σχόλια