VIDEO DIRECTIONS
Για το πιλάφι
Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, για 3’- 4’ λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο και μαγειρεύουμε για 1’ λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε το σκόρδο, το μπούκοβο και το ρύζι. Μόλις το σκόρδο μυρίσει σβήνουμε με τον μισό χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο, λίγο αλάτι και τον κάρδαμο. Σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30’ λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι. Βγάζουμε το πιλάφι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά.
Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα με το γούστο μας και σερβίρουμε.
Σχόλια