Για το brownies με μπανάνα και Caprice
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά με τα δύο είδη ζάχαρης. Με το σύρμα χτυπάμε αρχικά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν και ανεβάζουμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά τη λιωμένη σοκολάτα στα αυγά, ανακατεύοντας ώσπου να ομογενοποιηθούν εντελώς. Προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν με το υπόλοιπο μείγμα. Κατά διαστήματα σταματάμε το μίξερ και κατεβάζουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης το αλεύρι που έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και αφαιρούμε τον κάδο. Προσθέτουμε το καβουρδισμένο φουντούκι, τις μπανάνες και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά στο μείγμα.
Αλείφουμε το ταψί με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με κακάο τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού και τινάζουμε καλά ώστε να φύγει το περιττό κακάο από το ταψί. Στρώνουμε ομοιόμορφα το μισό μείγμα brownies στο ταψί και τοποθετούμε σε σειρά και κολλητά τα 200γρ. πουράκια Caprice κατά μήκος. Στρώνουμε το υπόλοιπο μείγμα brownies από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C, μέχρι να βυθίζουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του brownies και αυτό να βγαίνει σχεδόν στεγνό, με ελάχιστη υγρασία, για περίπου 30 λεπτά.
Αφαιρούμε το brownies από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρουμε.
Στην πάνω επιφάνεια του brownies απλώνουμε ομοιόμορφα την πραλίνα και τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα πουράκια Caprice στοιχισμένα σε σειρά, μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
Σχόλια