VIDEO DIRECTIONS
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι.
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφήνουμε το μείγμα να πέσει στους 43°C.
Μεταφέρουμε το μείγμα με το γάλα στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τα αυγά, τη μαγιά και χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σε δόσεις αφήνοντας να απορροφηθεί η κάθε δόση πριν ρίξουμε την επόμενη.
Μόλις ρίξουμε και την τελευταία δόση από το μείγμα με το αλεύρι, σταματάμε το μίξερ αλλάζουμε το φτερό με γάντζο και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου για περίπου 5 με 6 λεπτά. Το ζυμάρι πρέπει να είναι λείο και ελαφρώς κολλώδες στο χέρι.
Αφαιρούμε το ζυμάρι από τον κάδο και κόβουμε σε 20 ζυμαράκια των 50 γρ. Πλάθουμε με το χέρι σε στρογγυλά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί αφήνοντας περίπου 2 εκ. απόσταση μεταξύ τους.
Βουτυρώνουμε τα μπαλάκια με πινέλο, καλύπτουμε με μία μεμβράνη φροντίζοντας να τα ακουμπάει αλλά να μην τα σφίγγει και τοποθετούμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο για 30 λεπτά περίπου.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα ή ένα πιρούνι το γάλα και το αυγό για την επάλειψη. Αφαιρούμε προσεκτικά τη μεμβράνη από το ταψί και αλείφουμε με το μείγμα του αυγού για την επάλειψη με προσεκτικές και απαλές κινήσεις τα ψωμάκια.
Σχόλια