VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τριμμένο ψωμί, ρίχνουμε 10 γρ. ελαιόλαδο, αλατίζουμε ελαφρώς, ανακατεύουμε, στρώνουμε το ψωμί σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα μέχρι να καβουρδιστεί για περίπου 10 με 15 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό (7γρ. αλάτι ανά 1 λίτρο νερό), σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε 100 γρ. νερό σε ένα σκεύος.
Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 20γρ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σαλάμι, την πιπεριά, το κρεμμύδι, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά και να πάρει λίγο χρώμα το σαλάμι, για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο, για 1 λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα 100 γρ. από το νερό των ζυμαρικών που έχουμε κρατήσει, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη μισή φέτα, ανακατεύουμε και την σπάμε ελαφρώς με την κουτάλα. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν καλά από τη σάλτσα και να χυλώσουν. Αν έχουμε περισσότερη υγρασία στο σκεύος, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να χυλώσουν σωστά τα ζυμαρικά. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον μισό βασιλικό, το πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε σε πιάτο της αρεσκείας μας, μοιράζουμε από πάνω το σαλάμι σε στικς, τον υπόλοιπο βασιλικό, την υπόλοιπη φέτα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το τριμμένο ψωμί που έχουμε καβουρδίσει.
Σχόλια