VIDEO DIRECTIONS
Για τα σπαγγέτι καρμπονάρα
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε την πανσέτα και το guanciale και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να αποβάλουν το λίπος τους και να αρχίσουν να καραμελώνουν. Αφαιρούμε από τη φωτιά και διατηρούμε στην άκρη. Βράζουμε τα σπαγγέτι σε καλά αλατισμένο νερό. Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα μαζί με τους κρόκους μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε 100 γρ. από το νερό των ζυμαρικών μέσα στο μείγμα της παρμεζάνας και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Κρατάμε λίγο από το μείγμα με την πανσέτα για το τελείωμα του πιάτου. Στο μείγμα της παρμεζάνας προσθέτουμε το μείγμα με την πανσέτα και ανακατεύουμε. Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και τα επαναφέρουμε στην ίδια κατσαρόλα. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών, σιγά-σιγά μέσα στα σπαγγέτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο ρομάνο ή μείγμα των δύο τυριών.
Tip
Αν δεν βρίσκετε πανσέτα ή guanciale μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπέικον γνωρίζοντας όμως πως αλλάζει η γεύση αρκετά από την αυθεντική καθώς κανένα από τα δύο αλλαντικά της συνταγής δεν είναι καπνιστά όπως το μπέικον.
Σχόλια