Κρέμα σαμπαγιόν με φράουλες και τσουρέκι Κρέμα σαμπαγιόν με φράουλες και τσουρέκι

Κρέμα σαμπαγιόν με φράουλες και τσουρέκι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 90 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (2 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το τελείωμα του πιάτου

Για τις μαριναρισμένες φράουλες

  • 400 γρ. φράουλες, σε τέταρτα
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. σιρόπι μπαλσάμικο

Για τη σαμπαγιόν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το τελείωμα του πιάτου

Απλώνουμε το τσουρέκι σε ένα ταψάκι, περιχύνουμε με λιωμένο Βούτυρο αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C  μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, για 10 λεπτά περίπου.

Στρώνουμε τη μισή ποσότητα του σαμπαγιόν σε ποτήρια σερβιρίσματος, προσθέτουμε από πάνω το ψημένο τσουρέκι, τις μισές μαριναρισμένες φράουλες και το καβουρδισμένο αμύγδαλο. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη σαμπαγιόν, τρίβουμε λίγο από τα κουλουράκια και τελειώνουμε με τις υπόλοιπες φράουλες και τον δυόσμο.

Εναλλακτικά μπορούμε να σερβίρουμε όλη την ποσότητα του γλυκού σε ένα βαθύ μπολ.

Για τις μαριναρισμένες φράουλες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγες ώρες ώστε να μαριναριστούν.

Για τη σαμπαγιόν

Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κρασί. Τα ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα, να φτάσει τους 82°C και να αρχίσει να πήζει η κρέμα. Αποσύρουμε το μπολ με την κρέμα από τη φωτιά, προσθέτουμε το Βούτυρο αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ και μόλις λιώσει περνάμε την κρέμα από ψιλή σίτα και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Για το τελείωμα του πιάτου

Για τις μαριναρισμένες φράουλες

  • 400 γρ. φράουλες, σε τέταρτα
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. σιρόπι μπαλσάμικο

Για τη σαμπαγιόν

VIDEO DIRECTIONS

Για το τελείωμα του πιάτου

Απλώνουμε το τσουρέκι σε ένα ταψάκι, περιχύνουμε με λιωμένο Βούτυρο αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C  μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, για 10 λεπτά περίπου.

Στρώνουμε τη μισή ποσότητα του σαμπαγιόν σε ποτήρια σερβιρίσματος, προσθέτουμε από πάνω το ψημένο τσουρέκι, τις μισές μαριναρισμένες φράουλες και το καβουρδισμένο αμύγδαλο. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη σαμπαγιόν, τρίβουμε λίγο από τα κουλουράκια και τελειώνουμε με τις υπόλοιπες φράουλες και τον δυόσμο.

Εναλλακτικά μπορούμε να σερβίρουμε όλη την ποσότητα του γλυκού σε ένα βαθύ μπολ.

Για τις μαριναρισμένες φράουλες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγες ώρες ώστε να μαριναριστούν.

Για τη σαμπαγιόν

Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κρασί. Τα ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα, να φτάσει τους 82°C και να αρχίσει να πήζει η κρέμα. Αποσύρουμε το μπολ με την κρέμα από τη φωτιά, προσθέτουμε το Βούτυρο αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ και μόλις λιώσει περνάμε την κρέμα από ψιλή σίτα και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner