Για τη γέμιση και τα γλειφιτζούρια
Σε Μπεν Μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το φιστικοβούτυρο. Αφού το αφήσουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία σώματος, τοποθετούμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει, ώστε να σφίξει λίγο και να μπορεί να στέκεται. Τοποθετούμε σε φόρμες σιλικόνης και βάζουμε στην κατάψυξη για να σφίξει ακόμα περισσότερο. Αποσύρουμε και τοποθετούμε από ένα στικ σε κάθε θήκη σιλικόνης. Επαναφέρουμε στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσει καλά η σοκολάτα. Αποσύρουμε από τη φόρμα και διατηρούμε σκεπασμένα στην κατάψυξη μέχρι την ώρα της επικάλυψης.
Για την επικάλυψη
Σε Μπεν Μαρί λιώνουμε τις 2 σοκολάτες, αποσύρουμε και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Βουτάμε ένα ένα τα γλειφιτζούρια στη σοκολάτα, στραγγίζουμε την παραπανίσια και τα τοποθετούμε σε δίσκο με λαδόκολλα. Δουλεύουμε γρήγορα και επαναφέρουμε στην κατάψυξη, όπου και συντηρούμε μέχρι το σερβίρισμα. Πριν σερβίρουμε, θα πρέπει να τα αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά, ώστε να ξεπαγώσουν.
Σχόλια