Για το Mai Tai
Σε ένα σέικερ τοποθετούμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε πάγο και χτυπάμε δυνατά. Σουρώνουμε και σερβίρουμε σε ένα ποτήρι με πάγο.
Για το σιρόπι ζάχαρης (2:1)
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό και την ζάχαρη. Τοποθετούμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μεταφέρουμε το σιρόπι σε μπουκάλι, αποθηκεύουμε στο ψυγείο ή χρησιμοποιούμε αμέσως.
*Tip1 : Αν επιθυμούμε το κοκτέιλ μας να αποκτήσει ακόμα πιο φρουτώδη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε 20 ml χυμό ή πουρέ ανανά.
*Tip2 : Η παραπάνω συνταγή αφορά σιρόπι αναλογίας 2:1 όπου προτείνεται για συνταγές κοκτέιλ. Αν θέλετε να κάνετε πιο αραιό το σιρόπι σας, ακολουθείτε την συνταγή 1:1, δηλαδή ίση ποσότητα νερού και ζάχαρης. Για να πετύχετε ισορροπία στην συνταγή του κοκτέιλ σας μεταξύ χυμών και ζάχαρης μπορείτε να ακολουθήσετε τον γενικό κανόνα όπου: 15 ml σιρόπι (2:1) σε 30 ml χυμού. Και 30 ml σιρόπι (1:1) σε 30 ml χυμού.
Σχόλια