Για το Southside
Σε ένα σέικερ τοποθετούμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε πάγο και χτυπάμε δυνατά.
Σουρώνουμε με λεπτό σουρωτήρι για να μην περάσουν στο ποτό κομμάτια από τα φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε σε ένα ποτήρι. Γαρνίρουμε με ένα φύλλο δυόσμου.
Για το σιρόπι ζάχαρης (2:1)
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό και την ζάχαρη. Τοποθετούμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μεταφέρουμε το σιρόπι σε μπουκάλι, αποθηκεύουμε στο ψυγείο ή χρησιμοποιούμε αμέσως.
*Tips : Η παραπάνω συνταγή αφορά σιρόπι αναλογίας 2:1 όπου προτείνεται για συνταγές κοκτέιλ. Αν θέλετε να κάνετε πιο αραιό το σιρόπι σας, ακολουθείτε την συνταγή 1:1, δηλαδή ίση ποσότητα νερού και ζάχαρης. Για να πετύχετε ισορροπία στην συνταγή του κοκτέιλ σας μεταξύ χυμών και ζάχαρης μπορείτε να ακολουθήσετε τον γενικό κανόνα όπου: 15 ml σιρόπι (2:1) σε 30 ml χυμού. Και 30 ml σιρόπι (1:1) σε 30 ml χυμού.
Σχόλια