![Tips](https://yiannislucacos.gr/sites/default/files/styles/menu_image/public/menuimage/_mg_0694_copy.jpg?itok=yZF622i0)
![Πουρές λαχανικών: Τι καθορίζει την πυκνότητα και την υφή του;](https://yiannislucacos.gr/sites/default/files/styles/head_image_960x600/public/q_a1097_1097PouresLahanikon_0.jpg?itok=BqFFIGop)
Στον πουρέ λαχανικών, η υφή και η πυκνότητα καθορίζεται από:
• Το σωστό μαγείρεμα του λαχανικού.
• Τον τρόπο αλέσματος: Σε αντίθεση με τις πατάτες, εδώ η τεχνολογία μας βοηθά και επιτάσσει τα μπλέντερ να πάρουν φωτιά. Το πόσο καλά θα αλεστεί ένα λαχανικό έχει άμεση επίπτωση στην υφή του.
• Το πέρασμα από ψιλή σήτα: Αυτή η διαδικασία αφαιρεί τις ίνες και βελτιώνει κατά πολύ την υφή του πουρέ.
• Την χρήση κάποιου υγρού: Έχει τον τελικό λόγο στην πυκνότητα και κατά συνέπεια εν μέρει και στην υφή του πουρέ λαχανικών. Η πυκνότητα βέβαια είναι θέμα γούστου και χρήσης του πουρέ. Αξίζει να αναφέρουμε πως στην υψηλή γαστρονομία η τάση τα τελευταία χρόνια πηγαίνει προς πιο αραιούς πουρέδες, που αγγίζουν τα όρια της σάλτσας.