Για τη φασολάδα με λουκάνικο και φέτα
Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με κρύο νερό (να τα σκεπάζει και να περισσεύει) να βράσουν. Αφού πάρουν μερικές βράσεις, χύνουμε αυτό το νερό και κρατάμε τα φασόλια στην άκρη. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, την πιπεριά Φλωρίνης και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι, το σκόρδο και τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τον ζωμό, τα φασόλια, την ντομάτα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαγειρευτούν τα φασόλια. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα.
Σχόλια