Σε ένα κατσαρολάκι με καλά αλατισμένο νερό που βράζει βυθίζουμε τα αυγά χρησιμοποιώντας μία τρυπητή κουτάλα, φέρνουμε ξανά σε βρασμό, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς έτσι ώστε το νερό να σιγοβράζει και μετράμε ακριβώς 7 λεπτά.
Αφαιρούμε τα αυγά από το κατσαρολάκι με μία τρυπητή κουτάλα και τα βυθίζουμε σε νερό με πάγο μέχρι να κρυώσουν, για 5 λεπτά περίπου και τα ξεφλουδίζουμε.
Σε ένα σκεύος, αναμειγνύουμε τη σόγια με το mirin και τοποθετούμε μέσα τα βρασμένα αυγά και σκεπάζουμε με μεμβράνη ώστε να εφάπτεται πάνω τους. Εναλλακτικά μπορούμε να τα κλείσουμε σε σακουλάκια τροφίμων.
Μαρινάρουμε για 4 ώρες στο ψυγείο και τα αφαιρούμε από τη μαρινάδα. Συντηρούμε στο ψυγείο αν δεν τα καταναλώσουμε άμεσα. Προσαρμόζουμε τον χρόνο μαριναρίσματος σύμφωνα με το πόσο μαριναρισμένα θέλουμε να βγουν τα αυγά.
Σχόλια