Μους από χαλβά & μέλι Μους από χαλβά & μέλι

Μους από χαλβά & μέλι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (27 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη μους χαλβά

 

  • 280 γρ. χαλβά,  τριμμένο
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος, φυτική ή κανονική*
  • 1 γρ. σησαμέλαιο
  • αλάτι

Για τη σάλτσα μέλι - λεμόνι

 

  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • 50 γρ. μέλι

* Χρησιμοποιούμε φυτική κρέμα γάλακτος αν θέλουμε το γλυκό να είναι νηστίσιμο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τη μους χαλβά

Σε μία κατσαρόλα, τοποθετούμε  τα 280 γρ. τριμμένου χαλβά μαζί με τα 200 γρ. φυτικής κρέμας. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά και ομογενοποιούμε μ’ ένα ραβδομπλέντερ. Ενσωματώνουμε την υπόλοιπη κρύα κρέμα και το σησαμέλαιο μέσα στο χτυπημένο μείγμα χαλβά και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Τοποθετούμε στο κάδο του μίξερ και αφρατεύουμε με το σύρμα.

Μοιράζουμε σε ποτήρια και αποθηκεύουμε στο ψυγείο να παγώσουν. Σερβίρουμε γαρνίροντας με το καβουρδισμένο σουσάμι, το υπόλοιπο τρίμμα χαλβά και τη σάλτσα μέλι-λεμόνι

Για τη σάλτσα μέλι - λεμόνι

Βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά, εκτός από το μέλι. Σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Όταν φτάσει στην επιθυμητή πυκνότητα, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνουμε στο σιρόπι το μέλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη μους χαλβά

 

  • 280 γρ. χαλβά,  τριμμένο
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος, φυτική ή κανονική*
  • 1 γρ. σησαμέλαιο
  • αλάτι

Για τη σάλτσα μέλι - λεμόνι

 

  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • 50 γρ. μέλι

* Χρησιμοποιούμε φυτική κρέμα γάλακτος αν θέλουμε το γλυκό να είναι νηστίσιμο.

VIDEO DIRECTIONS

Για τη μους χαλβά

Σε μία κατσαρόλα, τοποθετούμε  τα 280 γρ. τριμμένου χαλβά μαζί με τα 200 γρ. φυτικής κρέμας. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά και ομογενοποιούμε μ’ ένα ραβδομπλέντερ. Ενσωματώνουμε την υπόλοιπη κρύα κρέμα και το σησαμέλαιο μέσα στο χτυπημένο μείγμα χαλβά και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Τοποθετούμε στο κάδο του μίξερ και αφρατεύουμε με το σύρμα.

Μοιράζουμε σε ποτήρια και αποθηκεύουμε στο ψυγείο να παγώσουν. Σερβίρουμε γαρνίροντας με το καβουρδισμένο σουσάμι, το υπόλοιπο τρίμμα χαλβά και τη σάλτσα μέλι-λεμόνι

Για τη σάλτσα μέλι - λεμόνι

Βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά, εκτός από το μέλι. Σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Όταν φτάσει στην επιθυμητή πυκνότητα, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνουμε στο σιρόπι το μέλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner