VIDEO DIRECTIONS
Για τα σουφλέ
Βουτυρώνουμε τα ραμεκίν στο εσωτερικό τους αλλά και περιμετρικά στο χείλος, και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στο μίξερ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, τους κρόκους και την ζάχαρη και τα αφήνουμε να αφρατέψουν κατά 5-7 φορές παραπάνω από τον αρχικό όγκο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το μισό μείγμα της σοκολάτας σιγά σιγά μέσα στο μίξερ. Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε προσθέτοντας το υπόλοιπο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και απαλές κινήσεις. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι με τον ίδιο τρόπο.
Μοιράζουμε το μείγμα του σουφλέ στα ραμεκίν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C μέχρι να φουσκώσουν τα σουφλέ, για 10 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με ζάχαρη.
Σχόλια