VIDEO DIRECTIONS
Για το ρόφημα σοκολάτας
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ρόφημα αμυγδάλου, προσθέτουμε το μπούκοβο, το τζίντζερ, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τη ζάχαρη. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στην εστία σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας που και που μέχρι να φτάσει το γάλα λίγο πριν το σημείο βρασμού.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το αρωματισμένο γάλα να κρυώσει (να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου). Σκεπάζουμε και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.
Σουρώνουμε το γάλα μέσα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε, μέχρι να φτάσει πριν το σημείο βρασμού. Προσθέτουμε τον στιγμιαίο καφέ, ανακατεύουμε με ένα σύρμα και μεταφέρουμε το αρωματισμένο γάλα σε ένα μπολ που έχουμε τοποθετήσει μέσα τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ και στη συνέχεια με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η σοκολάτα στο αρωματισμένο γάλα. Σερβίρουμε.
Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο λικέρ της αρεσκείας μας στη ζεστή, έτοιμη σοκολάτα, πριν τη σερβίρουμε.
Σχόλια